top of page

Doe alsof je thuis bent! Gewoon even weg in Nederland

Bijgewerkt op: 21 mrt. 2021

Door mee te doen aan het leuke programma "Doe alsof je thuis bent" van de KRO/NCRV hebben we een inkijkje kunnen geven in een naturistenvakantie. Daarin kwamen de verschillen tussen de aangeklede wereld en het #naturisme maar ook de overeenkomsten heel duidelijk aan het licht.


Het blijkt uiteindelijk allemaal niet zo eng te zijn voor mensen die het naturisme niet gewend zijn, zeker niet als ze al bekend zijn met sauna's. We zijn Mariëlle en Fabian van Holistische paardenpensionstalling in Vriescheloo dan ook dankbaar dat ze de ruil in het programma Doe alsof je thuis bent hebben aangedurfd met ons, zonder dat ze wisten waar ze terecht kwamen, zeer positief zijn vertrokken een mooie ervaring rijker.


De 10 belangrijkste redenen om eens een naturisten Bed en Breakfast in Nederland uit te proberen.

  1. De drempel van gewend aan de sauna zijn, naar een overnachting in naturisten bed en breakfast is echt kleiner dan gedacht.

  2. Stiekem nieuwsgierig zijn naar het naturisme maar door de taboesfeer er om heen de stap niet durven wagen. Een overnachting in naturisten bed en breakfast kan deze nieuwsgierigheid weghalen en trouwens niemand hoeft het toch te weten. De privacy in de b&b is groot, je komt alleen naturisten tegen, die het helemaal niet bijzonder vinden dat je naakt bent. Daarbij heb je bij ons de mogelijkheid de locatie voor jezelf te huren.

  3. Waarom kiezen voor een naturisten Bed en Breakfast in plaats van een doorsnee hotel of vakantiehuisje. Het verschil zit duidelijk in hoe je het ervaart om naakt te zijn in bijzijn van vreemden of misschien familie en vrienden, de eerste keer naakt in een sauna waar mannen en vrouwen ook naakt rondlopen is best eng. Je houdt angstvallig je handdoek om en je badjas is snel weer aan. Het gevoel is ook niet anders bij een eerste verblijf in de naturisten b&b en het naturistenpark waar je gebruik van mag maken. Je zult ervaren dat het ongemakkelijke gevoel snel verdwijnt als je alleen maar naakte mensen om je heen ziet, die zich gedragen alsof ze kleding aan hebben.

  4. Je huid is het grootste orgaan van je lichaam, deze heeft vitamine D nodig om gezond te blijven. Ik kan het alleen maar benadrukken dan dat het zalig is de zon, de lucht, de wind langs je naakte lichaam te voelen. Het zwemmen zonder badkleding is zoveel aangenamer, zeker als je uit het water komt, geen plakkende badkleding aan je lijf. Daarbij een handdoek of badjas is vaak voorradig in een naturisten Bed en Breakfast, bij ons is dat zeker het geval.

  5. Over kleding gesproken, kleding hebben we allemaal nodig dat is normaal. Het beschermt ons tegen de kou, kan uit hygiëne oogpunten nodig zijn, maar het belangrijkste voor veel mensen die moeite hebben met zich naakt vertonen is wel de reden het bedekken van het lichaam uit schaamte. Je zal merken na 1 overnachting in de naturisten bed en breakfast, dat juist naturisten respect hebben voor elkaar, hoe je eruit ziet is niet van belang. Je mag zijn wie je bent, schaam je nooit voor je lichaam.

  6. Een naturisten bed en breakfast ligt vaak in een mooie rustige omgeving, bij ons toevallig nog eens op een geweldig naturistenpark, waardoor je op het park veel vertier vindt, sauna en zwembad, horeca en supermarkt maar ook daarbuiten, gewoon aangekleed fietsen of wandelen in de bossen, de waterrijke omgeving, de stille natuur gebieden. Er is voor iedereen wel wat te vinden of te doen. Terug gekomen in de b&b geniet je van rust, ruimte en privacy.

  7. Naturisten houden van de natuur en het milieu, daardoor geen rondslingerend vuil op het park, de mensen in de b&b ruimen netjes alles op. Het gedrag van de naturisten is een groot verschil met de doorsnee aangeklede vakantieganger in een hotel of vakantiehuisje.

  8. De luxere naturisten b&b's zijn vaak voorzien van jacuzzi, hottub, sauna, mooie tuin, massages, relax hoeken alles gericht op het welzijn van wat een druk mens nodig heeft om te ontspannen. De betere hotels bieden dat vaak ook, maar dan heb je te maken met een onpersoonlijke behandeling en wachttijden. Bij ons is het bijvoorbeeld mogelijk om heerlijk naar het zwembad te gaan, de sauna te bezoeken en thuis gekomen staan we klaar voor een heerlijke ontspannen massagebehandeling, een gezellige bbq, of high tea en dat alles zonder dat jij je ligstoel uit hoeft.

  9. De corona maatregelen, we kunnen het niet negeren, een bed en breakfast is over het algemeen kleinschalig, geen massa's vakantiegangers die in en uit lopen. Drukke hotels waardoor de hygiëne vaak te wensen overlaat kun je nu beter even niet bezoeken. Een keuze voor een naturisten b&b is ook hierin praktisch, naturisten zijn zeer schone mensen, logisch ook want je vertoont je geregeld naakt. Handdoeken, badjassen krijg je fris gewassen van ons, je zit dus nergens op vieze stoelen of banken. Bij ons zijn bijvoorbeeld het sanitair, de suites en tuintjes volledig gescheiden, de water wellness wordt goed schoongemaakt en onderhouden, dat kan ook makkelijk met hooguit 4 gasten.

  10. We krijgen geregeld de vraag, waarom zou ik me met kleding niet vrij kunnen voelen tijdens mijn vakantie?

Het antwoord op deze vraag is simpel, kleding vormt een onnatuurlijke buffer, een omhulsel die je dagelijks moet beschermen, het bepaalt grotendeels wie je bent en wat je uitstraalt, je wordt er vaak op beoordeeld.

Gooi je dat omhulsel af, blijft er alleen jij over, jij die mag zijn zoals je geboren bent, met al je sterke en zwakke kanten.

Of je nu advocaat, rechter, schoonmaker, loodgieter, acteur, kassabediende, dokter bent of lichamelijke beperking hebt, bloot zijn we allemaal gelijk en zo gaan we dus ook met elkaar om. Het werkt gewoon bevrijdend. Bekijk de aflevering zelf.

"Doe alsof je thuis bent"

seizoen 2 aflevering 2462 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page