Team-Groen naturisten B&B

De aard van het beestje

We proberen met onze duurzame ideeën, een steentje bij  te dragen om verspilling te verminderen en het milieu te ontlasten. 

Onze missie iedereen kennis laten maken met het moderne naturisme en vorm te geven terwijl deze zich in de huidige moeilijke economische tijd blijft ontwikkelen.

Bad en Bedlinnen : Eco dekbedovertreksets zijn stuk voor stuk van de beste en mooiste kwaliteit, gemaakt van zalig zacht katoen of linnen. Het is 100% biologisch, dus helemaal schoon en gifvrij. De katoenen eco dekbedovertreksets worden gemaakt door kleine katoenboeren. Ze werken gifvrij en krijgen een Fairtrade premie op hun producten, zodat zij een toekomst kunnen opbouwen voor hun gezin.

 

We werken alleen met was en schoonmaak middelen die ecologisch en veilig zijn voor het milieu. 

Zo zijn bepaalde componenten zoals polycyclische muskus-verbindingen, synthetische kleur- en geurstoffen, of fosfaten afhankelijk van het label niet toegestaan. In plaats daarvan gebruiken we natuurlijke grondstoffen. Onze gasten worden gestimuleerd de handdoek meerdere keren te gebruiken, deze kunnen gedroogd worden op rekjes die beide kamers aangeboden krijgen. 

De droger wordt alleen in natte en winterperiode gebruikt, verder wordt de was "ouderwets fris" aan de lijn gehangen. Het water wat uit de droger opgevangen wordt heeft een herbestemming, in de strijkbout en als sop/dweilwater. 

Douchen, gebeurd op water wat verwarmd is door een ecologisch verwarmingssysteem. Door middel van zonne-energie en de palletkachel, is het gehele naturisten chalet verwarmd en voorzien van warm water.

De jacuzzi wordt op deze manier verwarmd, het kruiden bad en de buiten massage douche.

De stevige plastic zakken waar de korrels in aangeleverd worden, worden hergebruikt als vuilniszakken

Het energiesysteem en stroom voorziening gaat via tijdschakeling aan op vaste tijden, ook de verlichting in en rondom het naturisten  chalet is allemaal LED.

Koken kan alleen op inductie, we gebruiken hierdoor al 10 jaar geen gas!  

Het ontbijt wordt geserveerd in multifunctionele koelschalen, het brood in afgesloten brood bewaar dozen, zoetwaren en drinken in glazen flesjes. We proberen zo min mogelijk restafval of verspilling te creëren door

2 soorten ontbijt services aan te bieden. 

Shampoo en zeep wordt aangeboden in navul dispenser,  in onze kleine Ibizashop wordt tevens soap & shampooblock getoond ter verkoop. Deze zepen worden volledig gemaakt van natuurlijke producten zonder toevoeging van bijvoorbeeld palmolie en zijn goed voor meer dan 25 haar en wasbeurten. 

Het gehele filtersysteem van de water wellness staat aangesloten op een zandfilter voordat het water door de riolering gaat. Hiervoor hebben we een volledig houten terras gemaakt van gerecyclede oude steigerplanken.

Om de warmte op natuurlijke wijze vast te houden onder de overkapping hebben we gekozen voor schermen gemaakt door de Veranda Zeilspecialist https://verandazeilspecialist.nl/informatie/ met grote ramen erin om het zonlicht binnen te laten, voor natuurlijke warmte. 

De ventilatie gebeurd via de kieren van het steigerplanken terras. 

In en rondom het naturisten chalet kom je geregeld leuke, mooie en aparte gebruiksartikelen of decoratie tegen, deze zijn allemaal verkregen via een hergebruik kanaal. We pimpen ze op zodat ze geweldig leuk in het design passen. 

Ons fruit, broodbeleg, boodschappen voor warme maaltijden, Live Cooking of BBQ komt vanuit de regio Flevoland of rechtstreeks vers van de lokale boer. Het bespaart ons vele kilometers voor boodschappen. 

Komen we iets tekort dan hebben we de geweldige supermarkt op het park, die net als ons tegen verspilling is

Zo helpen we de lokale boeren en gaan verspilling tegen. 

Onze matrassen worden met grote zorg in onderhoudt gehouden door 

https://www.deroosmatrasreiniging.com

*Op Flevo-Natuur naturistenpark wordt ook veel gedaan om het milieu te ontlasten, zo kan je er gratis je vuil gescheiden  afvoeren en wordt er gewerkt met milieu vriendelijke schoonmaakmiddelen.  

Kortom,  Naturisten zijn begaan met elkaar en zeker met het MILIEU 

Dat zit in de aard van het beestje.

milieu.png